Ilmastointihuolto Kaarinassa

Gummi ja Gylmä huoltaa ja korjaa autoilmastoinnit edullisesti, luotettavasti ja ympäristöä kunnioittaen. Olemme suomalainen, vastuullinen, avainlippukorjaamo. Kuulumme Fixus-korjaamoketjuun.

Mitä me teemme

Miksi Gummi ja Gylmä on oikea paikka huollattaa ilmastointi?

Ilmastoinnin kunto kannattaa tarkistuttaa Meillä, koska olemme TUKE:sin hyväksymä huoltoliike ja Meillä on myös valmius korjata rikkoutunut ilmastointilaite. Tarkistamme aina huollon yhteydessä että järjestelmässä ei ole suurempia vuotoja ja että huollettu ilmastointi lähtee toimimaan. Jos ilmastointi huolletaan määräajoin vältytään suurilta korjauskuluilta. Korjauskulut on monesti jopa kymmenkertaiset huoltoon nähden. Jos järjestelmä kuitenkin jostain syystä menee rikki onnistuu meiltä myös niiden korjaukset. Ilmastointihuolloissa käytämme, huollettua ja kalibroituja huoltolaitteita. Myös uudempien autojen ilmastointien huolto ja korjaus onnistuu meillä.

Aina kun teemme autossa korjausta joka vaatii ilmastointijärjestelmän purkamista, otamme kylmäaineen hallitusti talteen, emmekä päästä kylmäainetta ilmakehään, koska kylmäaine on ympäristöön päästettynä haitallista luonnolle ja terveydelle.

Ilmastointihuollon hinnasto

  • R134a ilmastointihuolto69€
    Hinta sisältää 100g R134a kylmäainetta ja väriaineellisen öljyn. Ylimenevä kylmäaine menekin mukaan 10€/100g.
  • R1234yf ilmastointihuolto69€
    Hinta sisältää huollon, kompresssoriöljyn ja väriaineen. Kylmäaine 4€/10g.
  • Ilmastointijärjestelmän vuodonetsintä eli koeponnistus 69€
Varaa ilmastointihuolto

12 kk korotonta maksuaikaa

Tiesitkö, että tarjoamme uskomattoman 12 kuukauden korottoman maksuajan kaikkiin ostoksiisi? Hanki tili helposti: lähetä vain tekstiviesti RENGAS numeroon 18311! Olipa tarpeenasi huolto, upouudet renkaat tai vanteet, meiltä löydät parhaat ratkaisut juuri sinulle.

Henkilökunta

Meillä hommat sujuu

Markulla on yli viidentoista vuoden kokemus ilmastointihuolloista ja kaikki asentajat on koulutettuja ilmastointiasentajia. 

Meillä on myös järjestelmän koeponnistuslaitteet, jolla vuotokohdat löytyy hyvinkin varmuudella. Koeponnistuksessa käytämme nestemäistä typpeä joka ei ole vaaraksi ympäristölle.

Soita ja varaa aika
Gummi ja Gylmä henkilökunta

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka usein ilmastointi pitää huoltaa?

Ilmastointihuolto kannattaa tehdä vaikka ilmastointi toimii, sillä huollettu laite toimii silloin kun sitä tarvitaan.

Suositus olisi teettää ilmastointihuolto kahden – kolmen vuoden välein tai useamminkin, jos ilmastoinnin teho heikkenee aiemmin, tai jos järjestelmästä kuuluu asiaankuulumattomia ääniä.

Huollossa järjestelmästä poistetaan kosteus ja epäpuhtaudet, sekä puuttuva määrä lisätään järjestelmään.

Kosteuden poistaminen on tärkeää, koska kosteus järjestelmässä edesauttaa sisäistä korroosiota. Korroosion aiheuttamat epäpuhtaudet voi kulkeutua kompressoriin ja mahdollisesti hajottaa sen. Ilmastointihuolto ei useinkaan kuulu auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, joten mainitse asiasta autoa huoltoon tuodessa.

Ilmastointihuollon lisäksi on muistettava vaihtaa raitisilmasuodatin säännöllisesti huolto-ohjelman mukaan. Raitisilmasuodatin estää epäpuhtauksien pääsyn kennolle. Mikäli suodatin jää vaihtamatta, kenno alkaa homehtua tukkeentumisen seurauksena ja silloin tulee ilmastointiin tunkkainen- kostea haju.

Ilmastoinnin kenno on kylmä ja kun se sammutetaan se kostuu ja jos kosteus ei pääse pois se ajanmittaan homehtuu ja silloin se haisee pahalle.

Ei ole vaarallista, se kertoo että ilmastointi toimii. Ilmastoinnin kenno kylmenee ja joskus jopa huurtuu kun se toimii ja kun auton sammuttaa se kosteus valuu auton alle ja se on pelkkää kondenssivettä. Kylmäaine on väritön kaasu ja vaatii suljetun paineenalaisen tilan jotta nesteytyy. Jos ilmastointilaite vuotaa, niin kylmäaine haihtuu kaasuna ilmaan ja koska tuo kaasu on ympäristömyrkkyä, niin huolto- ja korjaus pitää jättää ammattilaiselle, jolla on luvat tehdä korjaus. Gummi ja Gylmä on virallinen Tukesin hyväksymä korjaamo.

Jos ilmastointi pitää kovaa rahinaa tai vinkunaa, kannattaa tulla näyttämään autoa meille. Jos edestä kuuluu välillä puhallinmoottorin tasainen hurina aika ajoin, se kuuluu yleensä asiaan, sillä puhallin lauhduttaa kuumaa kennoa auton keulalla. Myös toimiva ilmastointi naksahtaa päälle ja välillä pois, mutta jos kompressori käy koko ajan, se viittaa vähentyneeseen kylmäaineen määrään ja huolto voi olla hyvinkin ajankohtainen.

Automaattisen ilmastointilaitteen voi hyvin pitää päällä koko talvikauden. Monissa autoissa automatiikka estää ilmastoinnin toimimisen liian kylmässä, mutta ilmastointilaite lähtee kuitenkin toimimaan helposti, kun auto on jonkin aikaa esimerkiksi lämpimässä parkkihallissa. Ilmastointi poistaa myös kosteutta auton sisältä syksyn sateiden aikaan, joten sitä kannattaakin käyttää aina.

Automaatti-ilmastointi kannattaa säätää kesällä lämpimämmälle kuin talvella! Kyllä vaikka se oudolle kuulostaakin, niin näin se on. Toimiva automatiikka hoitaa lämmön ja puhalluksen oikeaksi. Talvella kun itselläsi on jo enemmän vaatetta kuin kesällä, riittää vaikka 18-20 astetta oikein mainiosti. Kesällä taas kun pukeudutaan usein hyvinkin kevyesti, niin 22-24 astetta on hyvä, jotta auto ei tule liian kylmäksi ja aiheuta vilustumista. Auringon kuumentama auto kannattaa tuulettaa hyvin ennen liikkeelle lähtöä, joten hetkeksi kaikki ovet ja takaluukku auki jolloin kuuma ilma poistuu autosta ja ilmastoinnilla on huomattavasti helpompi työ päästä tuohon ihanne lämpötilaan.

Meillä asiakastyytyväisyys on merkki onnistumisesta!

arvostelu Googlessa
arvostelu Facebookissa

Jätä tarjouspyyntö

Voit myös jättää meille tarjouspyynnön

Kerromme mielellämme lisää ilmastoinnin huollosta.