Gummi ja Gylmä Autokorjaamo Kaarina logo

Öljynvaihto Kaarina

Olemme Suomalainen Fixus-korjaamo Kaarinassa ja meillä on avainlippu. Teemme kaikki öljynvaihdot ja määräaikaishuollot autonvalmistajan ohjeiden mukaan, jolloin autosi pysyy hyvässä kunnossa, takuun säilyttäen.

Öljynvaihdot kaikkiin autoihin

Öljynvaihto kannattaa tehdä uuteen autoon jo ennen 5th km koska silloin auton moottori ”opettelee käymistä” ja tehtaan epäpuhtaudet poistuu ensimmäisessä öljynvaihdossa. Jatkossa 10-15th riittää vaihtoväliksi, riippuen moottorin öljymäärästä. Öljymäärän saat selville huoltokirjasta, tai voit päätellä sitä moottorin koosta.

Meillä lisätään uusi öljy aina valmistajan hyväksynnän ja suosituksen mukaisesti, oikeaa laatua ja öljynvalmistajan suosituksen mukaan. Moni automerkki ja malli vaatii oman viskositeetin ja tyypin öljyltä, joten valtaosaan autoista meillä löytyy öljy heti varastosta ja loput tilaamme aina autokohtaisesti.

Öljy ei ole moottorissa ikuista

Öljyn vanheneminen alkaa kun se otetaan moottorissa käyttöön. Esimerkiksi öljyn ominaisuuksia heikentävä hapettuminen etenee, vaikka autolla ei ajettaisi. Pääsääntöisesti moottoriöljyn vaihto kannattaa Suomen olosuhteissa tehdä 10-15tkm välein tai vähintään kerran vuodessa, mutta jos ajat vain lyhyitä matkoja ja kaupunkiajoa, voi olla parempi vaihtaa viimeistään 10tkm välein.

Moottoriöljyn tehtävä on voidella ja vähentää kitkaa moottorissa ja siten vähentää metalliosien kulumista. Moottorin öljytaso kannattaa pitää mittatikun yläviivassa eikä lähellä alaviivaa, koska silloin öljyä on vähän ja siihen kohdistuu suurempi rasitus kuin suurempaan määrään öljyä.

Ei ole aivan samaa mitä öljyä moottoriin laittaa ja siksi olemme valikoineet laadukkaat ja toimivat öljylaadut sinunkin autoosi. Myymme Mobil, Valvoline, Neste, Q8 ja Total-öljyt virallisten valmistajien tekemänä sekä valtuutettujen maahantuojien toimittamana. Näissäkin kannattaa välttää halpoja kopioita.

Miksi öljynvaihto on tärkeä suorittaa säännöllisin väliajoin?

Öljy vanhenee, vaikka sillä ei olekaan parastaennenpäivää.

Auton mootoriöljyn vanheneminen alkaa kun se kaadetaan moottoriin ja moottori käynnistetään ensimmäisiä kertoja. Öljy kun lähtee kiertoon se monesti värjäytyy epäpuhtauksilla jo ensimmäisten kilometrien aikana ja silloin öljyn vanheneminen alkaa. Moottoriöljyn vaihto voi olla ajankohtaista jo 5tkm päästä kun aikaa on kulunut vuosi edellisestä vaihdosta, aika tekee kuitenkin tehtävänsä.

Huoltokirjasta näkee koska öljyt on vaihdettu  edellisen kerran ja siitä joko vuosi tai 10-15tkm. Öljyä voi myös katsoa mittatikulla, onko sitä riittävästi tai että onko se kovin mustaa, mustunut öljy pitää vaihtaa mahdollisimman pian.

Auton valmistaja suosittelee moottoriin öljyn ja sen mukaan öljy pitää valita ja lisätessä öljyä vaihtovälillä, pitää varmistaa että laatu pysyy samana, jotta mahdollista sakkaantumista ei tapahdu. Mieluiten käyttää lisätessä täysin samaa öljyä mitä koneessa jo on.

Voi, mutta turha säästää muutaman euron osaa, kun se kuitenkin puhdistaa sitä öljyä ja varmasti on öljynvaihtovälillä tehnyt tehtävänsä, eikä ole suodatuskyvyltään enää kunnossa.

Meillä vaihdetaan aina myös suodatin kun öljyt vaihdetaan.

Meillä asiakastyytyväisyys on merkki onnistumisesta.

Sää laitot mulle hyvät gummit ja piristit mun koolerin gylmäaineet. Sun pitäs viel lisätä virman nimeen giilto ku mä huomasi et kaaran saa glitramaan sun käsis.

Aki Veijalainen

Renkaat tuli tasapainoon vasta täällä käydessä, asiantuntevaa palvelua. Suosittelen.

Ville Komulainen

Kävin vuosi sitten kerran haastavan rengastyön kanssa ja palvelu oli asiantuntevaa ja avuliasta. Halusin asentaa vanhat renkaat vanteille, mutta vanhojen kudosvauriorenkaiden vuoksi hankin lopulta uudet renkaat. Kudosvauriosta johtunut ylimääräinen tasapainoitustyön veloitus oli hyvin kohtuullinen, joten päädyin tekemään lisäostoksia, joka hoitui myös todella mallikkaasti.

Marko Kuningas

Jos tarvitset hyviä neuvoja renkaiden hankintaan, Markulta niitä saa ja vielä rehellisesti.

Eero Mäkitalo

Asiantuntevaa ja TODELLA ystävällistä palvelua, edullisin hinnoin! Suosittelen lämpimästi!

Mikael

Nopeaa, laadukasta ja joustavaa palvelua👍🏻

Artturi

Parasta palvelua päiväntasaajan tällä puolen ❤️ Toisesta puolesta en tiiä, kunnen oo käyny 😁

Kristiina

Asiallinen ja ammattitaitoinen Markku! Sopuhintaisia renkaita ja nopeaa palvelua. Kylmälaitteiden täyttöä myös sujuvasti taidokkaasti. Tullaan uudelleen!!

Heidi Tapala

Ammattitaitoinen henkilökunta

Markulla on yli viidentoista vuoden kokemus rengasalalta, yli miljoona kilometriä ammattikuljettajana sekä nastarenkaiden testaajana usean vuoden ajalta ja jatkuva kehityksen seuraaminen takaa ammattitaidon. Kun kyse on renkaista ja vanteista, kyse ei ole pelkästään ulkonäöstä vaan kyse on myös turvallisuudesta ja silloin ei työn laadusta tingitä.

Juhalla on kymmenien vuosien kokemus autohuolloista ja korjauksista, erikoistuntemus Mersut.

Aapo on taas nuori, mutta vahvuuksina mies on tarkka ja tunnollinen, jolloin huollot tehdään huolto-ohjelman mukaisesti, eikä yhtäkään kohtaa jätetä huoltamatta. Aapon harrastuksiin kuuluu Amerikkalaiset autot ja vähän niitä saksalaisiakin on tullut ”kynittyä”. Aapon näkee hyvin todennäköisesti ajavan sitä Jenkkiä!

Kuuntelemme aina asiakkaan tarpeet ja yhdessä valitsemme asiakkaalle sopivimmat tuotteet. Suomalaisen työn laatu ja edustamamme tuotemerkit takaavat turvallisia ja suorituskykyisiä kilometrejä.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

×