Äänestä meidät vuoden asiakaspalveluyritykseksi!
Gummi ja Gylmä Autokorjaamo Kaarina logo

Ilmastointihuolto Kaarina

Gummi ja Gylmä huoltaa ja korjaa autoilmastoinnit edullisesti, luotettavasti ja ympäristöä kunnioittaen. Olemme Suomalainen, vastuullinen, avainlippukorjaamo. Kuulumme Fixus-korjaamoketjuun.

Kuinka usein ilmastointi pitää huoltaa?

Ilmastointihuolto kannattaa tehdä vaikka ilmastointi toimii, sillä huollettu laite toimii silloin kun sitä tarvitaan.

Suositus olisi teettää ilmastointihuolto kahden – kolmen vuoden välein tai useamminkin, jos ilmastoinnin teho heikkenee aiemmin, tai jos järjestelmästä kuuluu asiaankuulumattomia ääniä.

Huollossa järjestelmästä poistetaan kosteus ja epäpuhtaudet, sekä puuttuva määrä lisätään järjestelmään.

Kosteuden poistaminen on tärkeää, koska kosteus järjestelmässä edesauttaa sisäistä korroosiota. Korroosion aiheuttamat epäpuhtaudet voi kulkeutua kompressoriin ja mahdollisesti hajottaa sen. Ilmastointihuolto ei useinkaan kuulu auton määräaikaishuolto-ohjelmaan, joten mainitse asiasta autoa huoltoon tuodessa.

Ilmastointihuollon lisäksi on muistettava vaihtaa raitisilmasuodatin säännöllisesti huolto-ohjelman mukaan. Raitisilmasuodatin estää epäpuhtauksien pääsyn kennolle. Mikäli suodatin jää vaihtamatta, kenno alkaa homehtua tukkeentumisen seurauksena ja silloin tulee ilmastointiin tunkkainen- kostea haju.

  • R134a ilmastointihuolto 59€

    Hinta sisältää 100g R134a kylmäainetta ja väriaineellisen öljyn. Ylimenevä kylmäaine menekin mukaan 10€/100g.

  • R1234yf ilmastointihuolto 59€

    Hinta sisältää huollon, kompresssoriöljyn ja väriaineen. Kylmäaine 3€/10g.

  • Ilmastointijärjestelmän vuodonetsintä eli koeponnistus 59€

Miksi Gummi ja Gylmä on oikea paikka huollattaa ilmastointi?

Ilmastoinnin kunto kannattaa tarkistuttaa Meillä, koska olemme TUKE:sin hyväksymä huoltoliike ja Meillä on myös valmius korjata rikkoutunut ilmastointilaite. Tarkistamme aina huollon yhteydessä että järjestelmässä ei ole suurempia vuotoja ja että huollettu ilmastointi lähtee toimimaan. Jos ilmastointi huolletaan määräajoin vältytään suurilta korjauskuluilta. Korjauskulut on monesti jopa kymmenkertaiset huoltoon nähden. Jos järjestelmä kuitenkin jostain syystä menee rikki onnistuu meiltä myös niiden korjaukset. Ilmastointihuolloissa käytämme, huollettua ja kalibroituja huoltolaitteita. Myös uudempien autojen ilmastointien huolto ja korjaus onnistuu meillä.

Aina kun teemme autossa korjausta joka vaatii ilmastointijärjestelmän purkamista, otamme kylmäaineen hallitusti talteen, emmekä päästä kylmäainetta ilmakehään, koska kylmäaine on ympäristöön päästettynä haitallista luonnolle ja terveydelle.

Miksi ilmastoinnin huoltaminen on tärkeää?

Helteellä ajaminen kuumassa autossa rasittaa enemmän kuin viilennetyssä autossa.

Ilmastoinnin kenno on kylmä ja kun se sammutetaan se kostuu ja jos kosteus ei pääse pois se ajanmittaan homehtuu ja silloin se haisee pahalle.

Ei ole vaarallista, se kertoo että ilmastointi toimii. Ilmastoinnin kenno kylmenee ja joskus jopa huurtuu kun se toimii ja kun auton sammuttaa se kosteus valuu auton alle ja se on pelkkää kondenssivettä. Kylmäaine on väritön kaasu ja vaatii suljetun paineenalaisen tilan jotta nesteytyy. Jos ilmastointilaite vuotaa, niin kylmäaine haihtuu kaasuna ilmaan ja koska tuo kaasu on ympäristömyrkkyä, niin huolto- ja korjaus pitää jättää ammattilaiselle, jolla on luvat tehdä korjaus. Gummi ja Gylmä on virallinen Tukesin hyväksymä korjaamo.

Jos ilmastointi pitää kovaa rahinaa tai vinkunaa, kannattaa tulla näyttämään autoa meille. Jos edestä kuuluu välillä puhallinmoottorin tasainen hurina aika ajoin, se kuuluu yleensä asiaan, sillä puhallin lauhduttaa kuumaa kennoa auton keulalla. Myös toimiva ilmastointi naksahtaa päälle ja välillä pois, mutta jos kompressori käy koko ajan, se viittaa vähentyneeseen kylmäaineen määrään ja huolto voi olla hyvinkin ajankohtainen.

Automaattisen ilmastointilaitteen voi hyvin pitää päällä koko talvikauden. Monissa autoissa automatiikka estää ilmastoinnin toimimisen liian kylmässä, mutta ilmastointilaite lähtee kuitenkin toimimaan helposti, kun auto on jonkin aikaa esimerkiksi lämpimässä parkkihallissa. Ilmastointi poistaa myös kosteutta auton sisältä syksyn sateiden aikaan, joten sitä kannattaakin käyttää aina.

Automaatti-ilmastointi kannattaa säätää kesällä lämpimämmälle kuin talvella! Kyllä vaikka se oudolle kuulostaakin, niin näin se on. Toimiva automatiikka hoitaa lämmön ja puhalluksen oikeaksi. Talvella kun itselläsi on jo enemmän vaatetta kuin kesällä, riittää vaikka 18-20 astetta oikein mainiosti. Kesällä taas kun pukeudutaan usein hyvinkin kevyesti, niin 22-24 astetta on hyvä, jotta auto ei tule liian kylmäksi ja aiheuta vilustumista. Auringon kuumentama auto kannattaa tuulettaa hyvin ennen liikkeelle lähtöä, joten hetkeksi kaikki ovet ja takaluukku auki jolloin kuuma ilma poistuu autosta ja ilmastoinnilla on huomattavasti helpompi työ päästä tuohon ihanne lämpötilaan.

Meillä asiakastyytyväisyys on merkki onnistumisesta.

Sää laitot mulle hyvät gummit ja piristit mun koolerin gylmäaineet. Sun pitäs viel lisätä virman nimeen giilto ku mä huomasi et kaaran saa glitramaan sun käsis.

Aki Veijalainen

Renkaat tuli tasapainoon vasta täällä käydessä, asiantuntevaa palvelua. Suosittelen.

Ville Komulainen

Kävin vuosi sitten kerran haastavan rengastyön kanssa ja palvelu oli asiantuntevaa ja avuliasta. Halusin asentaa vanhat renkaat vanteille, mutta vanhojen kudosvauriorenkaiden vuoksi hankin lopulta uudet renkaat. Kudosvauriosta johtunut ylimääräinen tasapainoitustyön veloitus oli hyvin kohtuullinen, joten päädyin tekemään lisäostoksia, joka hoitui myös todella mallikkaasti.

Marko Kuningas

Jos tarvitset hyviä neuvoja renkaiden hankintaan, Markulta niitä saa ja vielä rehellisesti.

Eero Mäkitalo

Asiantuntevaa ja TODELLA ystävällistä palvelua, edullisin hinnoin! Suosittelen lämpimästi!

Mikael

Nopeaa, laadukasta ja joustavaa palvelua👍🏻

Artturi

Parasta palvelua päiväntasaajan tällä puolen ❤️ Toisesta puolesta en tiiä, kunnen oo käyny 😁

Kristiina

Asiallinen ja ammattitaitoinen Markku! Sopuhintaisia renkaita ja nopeaa palvelua. Kylmälaitteiden täyttöä myös sujuvasti taidokkaasti. Tullaan uudelleen!!

Heidi Tapala

Ammattitaitoinen henkilökunta

Markulla on yli viidentoista vuoden kokemus ilmastointihuolloista ja kaikki asentajat on koulutettuja ilmastointiasentajia. 

Meillä on myös järjestelmän koeponnistuslaitteet, jolla vuotokohdat löytyy hyvinkin varmuudella. Koeponnistuksessa käytämme nestemäistä typpeä joka ei ole vaaraksi ympäristölle.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

Kerromme mielellämme lisää ilmastoinnin huollosta.

×